Sayfalar

27 Haziran 2011 Pazartesi

Mimarla bulusuyoruz.


Ertesi sabah tekrar bulustuk Lütfi'yle.

Ilk is olarak mimara gidelim dedi, tanistigi, güvendigi, daha önce de Eski Datca'da projeleri onay alan Mimar Ahmet Temizel'i tavsiye etti, eger tanidigim, tercih ettim baska bir mimar yoksa; Ahmet Temizel'e gidelim dedi.

Öyle de yaptik.

Eski Datca'daki sirin köy kahvesinde bulustuk yarim saat sonra.

Mimar Ahmet Temizel, tipik bir Rize'li, güler yüzlü, fikra anlatir gibi keyifle konusan, benim yaslarimda bir arkadas.

Arsaniz yeterli büyüklükte, icindeki eski evi restore edip, arsanin baska bir yerine 100 m2 büyüklügünde ikinci bir ev daha yapabilirsiniz dedi.

Icimdeki Jandarma acikgözlülügü yine devreye girdi, Ahmet'i de test etmek icin; "Hocam, 100 m2 de nereden cikti, 200 m2 ev yapma izini var bu arsanin" dedim.

O fikra atar gibi kurdugu cok kisa cümlelerle, kendinden emin bir sekilde; "Yok abi, inanma sen öyle seylere, 100 m2 den bir m2 bile fazla insaat yapamazsin."...


Ilk testten basariyla gecmisti Ahmet, o da konusuna hakim bir bilgi birikimine sahipti....

Teorik konusmalarin ardindan arsayi görmeye gittik, orada da yaptigimiz inceleme ve görüsmenin ardindan, Ahmet Temizel'le cizecegi, onaylatacagi planlari, bu planlarin gerekli bütün detay islemlerini ve alinacak izinlerin takibi calismasi icin makul bir ücrette mutabik kaldik, anlastik.




Mimari calismalar ve izinler konusuda, cok ama cok, en az 4 mimarla konusmanizi tavsiye ederim. O zaman göreceksiniz, aralarinda derin ucurumlar olan fiyatlar duyacaksiniz. Aman dikkat....

Fiyatin ucuz olmasi yetmiyor, Eski Datca'da bir proje calismasi ayri bir calisma ve tecrübe gerektiriyor.

Ahmet Temizel ucuz degildi, ama aldigim bazi ucuk tekliflere göre de oldukca uygundu ve ne, nasil yapacagi konusunda yeteli tecrübe birikimine de sahipti.

Ertesi gün ofisinde bulusmak üzere ayrildik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder