Sayfalar

30 Haziran 2011 Perşembe

Insan faktörü

Datca'da ev insaa etmek zor, hele bir de Eski Datca'da ise arsaniz cok daha zor. Öyle kafaniza göre istediginiz evi, istediginiz arsaya yapamiyorsunuz. Insaata baslamadan önce almaniz gerek bir cok izin var.

Datca'daki insaat sirketlerinin bir cogu icin cok kolay, genelde "Hallederiz Abi...".

Eger, izlenecek yol hakkinda yeterli bilginiz varsa, bazi insaat sirketlerinin, gercekten; "Hallederiz Abi..." ci oldugunu, pek de bilgi sahibi olmadiklarini hemen anliyorsunuz.

Bu siteyi kurmamdaki asil amac da buydu; Benim yasadigim tecrübeleri paylasmak, olasi benzer bir durumda sizlere yol acmak, neler yapilmasi gerektigini bir ön bilgi olarak sunmakti.

Eski Datca'ya yerlesmeyi düsünen bir cok arkadasim var. Onlarin; Nasil, nerede, ne zaman, kimle, hangi sirketle.... sorularina cevap olur düsüncesiyle ve neler yasadigimi hatirlama maksadiyla, biraz da günlük olsun diye hazirladim bu blogu.

Elbette bu sayfalardaki bilgiler yetersiz kalabilir, farkli durumlar, degisik sürecler devreye girebilir. Sizler de yasadiklarinizi ve izlediginiz yollari baska bir blogta paylasir veya bu blogta yorum olarak yazarsaniz, sizden sonraki komsulariniza katki sunmus olursunuz.

Yasadigim veya yasayacaginiz sürecler birbirinden cok farkli gelisebilir. Durum nasil gelisirse gelissin, insanlarla calisacaginizi unutmayin, izinler, cizimler, onaylar, insaat... .. . Bütün bu konularda yardimini isteyeceginiz, görevlendireceginiz insanlar cok önemli. Insan faktörü en önemli mekanizma.

Benim sizler tavsiyem, vakit ayirin ve size yardimci olacak donanimli ve bilgili insani bulun. Ama unutmayin, bilgi ve donanim yetmiyor, bütün bu ihtiyaclara cevap veren Mimarlarin, Insaat sirketlerinin, Harita mühendislerinin.... .. . icinden en güvendiginizin pesinden gidin. Siz siz olun Kalbinizin sesini dinleyin, mantiktan da fazla uzaklasmayin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder