Sayfalar

25 Haziran 2011 Cumartesi

Insaat izinleri icin gidis

Eski Datca'da bir tas ev yapma hayaliyle yillari eskittik, tas ev insaatinin hic de kolay olmadigini daha önce ayni tecrübeyi yasayanlardan devamli dinlemistik. Nasil bir ev, nasil bir insaat isciligi, kime, ne kadara, hangi malzemeyle, ne zaman....

Bütün bunlari kara kara düsünürken, internette mümkün olan cözüm yollarini ararken, birkac yil önce, diger benzerleri gibi ayni negatif tecrübeyi yasamis, Mustafa Tokdede'nin "Yarimada'nin Sesi" gazetesinde kaleme aldigi "Datça’da ev nasıl yaptırılır?" yazilarini okuyunca nelerle karsilasabilecegim iyice netlesmeye basladi.




Yaklasik 12 yil önce aldigimiz, bir bakista Ege ve Akdenizi gören, Eski datca icindeki arsamiza ev yapmak pek kolay olacaga benzemiyordu.



Bir de arkadaslarin verdigi nasihatlar; "Aman ev mev yapmaya kalkma..." Söyle dolandirirlar, böyle kandirirlar, söyle iscilik, böyle kalite diye, pompaladiklari negatif enerjiyle, Eski datca'da yapmayi planladigimiz tas evin gerekli izinlerini almak icin Nürnberg havalanindan Antalya ucagina bindim 25 Haziran 2011 saat 19.30 da.

Solda: Eski Datca camiinin yanindan yukari arsamiza cikan yol.

Sagda: Yan komsumuzun terasindan arsamiza bakis.






Link:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder