Sayfalar

6 Nisan 2013 Cumartesi

Subat (2013) ayinin ilk günlerinde isbasi yapti tas ustalari. Iki aydir hemen hemen hergün calisiyorlar, tas üstüne tas koyarak örüyorlar duvarlari.

Zanaatlar zor, cok zor... Ev duvari icin baska, bahce duvari icin baska, sacak icin, baska, nis icin baska tas bulmak gerekiyor. Bazen renkleri, bazen icindeki damarlari yapilan ise uygun olmuyor. Hal böyle olunca da ocaklardan gelen her tas ise yaramiyor.

Ustalar ev duvarlarinin catilarla birlestigi bölüme sacak örmeye basladilar, gelen taslarin icinden secilen sacak taslari yetersiz kaliyor. Her tasla sacak örülemiyor. Abatmiyorum, son gelen dört kamyon tasin en fazla 4/3 ü ise yaramiyor. Yigin olarak Bahce istinat ve Peysaj duvarlari icin bekletiliyor. Bahcede bos yer bulmak günden güne zorlasiyor.

O kadar cok tas getirdi ki tas ocagindan gelen kamyon, sonunda kamyon ariza yapti, Safti kirildi.

Saatlerce bahce girisinde kasasi askida bekledi.

Bu durum da en fazla Tas ekibin basindaki Mirze ustayi rahatsiz, huzursuz ve keyifsiz etti. Mirze'nin durumu da Hezaz Insaattan Lütfi Sönmez 'i...



Son care tas ocagina gidip durumu gözlerimize görmek, ocaktan ve yol özerindeki taslardan "Sacak" tasi toplamaya gittik.





Devasa boyutlardaki tas ocaginda calisan araclarin arasinda, "Bu taslari degil, bunlar da degil, bunlari hic degil, ben su taslari istiyorum..." diye bagirsa da Mirze Usta ise yaramadi, Sonunda baska care kalmadi, tek tek elle tas toplamaya basladik.... .

Lütfi'nin araciyla da tasidik.

Zor zanaat tas isi, zor zanaat tas ev yapmak, zor zanaat tas ev yaptirmak.

Ama herseye ragmen cok keyifli ve cok güzel bir macera...

Darisi benzer hayalleri olan herkesin basina...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder