Sayfalar

11 Nisan 2013 Perşembe

Sacak taslarindan söz etmistim bir kac gün önce. Sacaklarin her tasla örülemeyecegini, özel tas gerektigini yazmistim. Sacak tasimiz yine bittti, yine tas bekliyoruz, Mirze Usta ve ekibi yine havlu atti, sacak örmeyi birakti, bahce duvarlarina basladi. Sanirim istedikleri tas gelene kadar da bahce duvarlarina devam edecekler.

Bahce icindeki kot farklari, yükseklik farklari var.  Bahce icindeki katlari birbirinden ayiran, toprak akmalarini önleyen bu duvarlara istinat duvarlari deniyor.

Hem islev olarak hem de dekor olarak cok güzel görünüyorlar.


Vitra Marmaris - Kayanar 'dan  ismarladigimiz yer porselenlerimiz, izolasyon ve yapistirici malezemelerimiz de geldi. Virta ürünleri almayi düsünüyorsaniz kesinlikle Kayanar - Marmaris'e de mutlaka bakin derim, fiyatlari gercekten cok cazip ve müsteriye gösterdikleri ilgi cok yüksek düzeyde.




Yer ve duvar porselenimizi Emin Usta (Emin Ciplak)ve oglu Ridvan (Ridvan Ciplak) döseyecek.


Emin usta döseme öncesi zemin seviyesini bütün ev tabaninda esitlemek icin su terazi ile seviyeyi oturtuyor. Bu islemi "Sap" adi verilen, zemini ayni yükseklikte tutmak amaciyla yere dökülen kaba harc dökmek icin yapiyor.

Cok zor ve özen isteyen bir islem. Izlerken benim kafam karisti.... 








Ridvan, su terazisini salonda sabit bir noktadan tutuyor. Emin usta da oda farklilik gösteren zemini belirliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder