Sayfalar

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Mimari cizimlerde degisiklikler

Mimar Ahmet Temizel'in cizdigi planlara saatlerce baktim Hülya'yla, günlerce düsündük. Amerika'da yasayan, Datca'da insaat calismalari olan arkadasimiz Devrim Eksi'ye de gösterdik planlari, onun da düsüncelerini aldik, Nürnberg'den dostumuz Mimar Özkan Sunar'a da danistik, onun da tekliflerini degerlendirdik.



Vardigimiz sonuc; kücük bir kac degisikligin disinda herseyiyle güzel bir plan olduguydu...



Teklif ettigimiz bazi kücük degisiklikleri Mimarimiz Ahmet Temizel'e anlattik. Uzun sürecek masrafli telefon görüsmeleri yerine internet üzerinden MSN baglantisi kurup düsüncelerimizi bütün detaylariyla anlattik. Sagolsun, Ahmet de vakit ayirdi, hemen o an istedigimiz degisiklikleri yapti.


Insaa edecegimiz yeni ev 100 m2 olmak zorundaydi, 100 m2 ye sadece kullanim özellikleri düsünülerek, gereksiz ayrintilardan kacinilarak sigmak zorundaydik, öyle de yaptik.


Belki böylesi daha iyi oldu. Ihtiyacimiz olmayan odalardan ve bosluklardan kacinmak zorunda kaldik. Anitlar Kurulunun kesin sartiydi bu. 100 m2 nin üzeri kesinlikle olmazdi.


Arsamizin icindeki eski tarihi yapinin restore edilmesini ise bizim tercihlerimizin disinda gelisen bir durumdu, tarihi binanin eski haline uygun olmasi gerekiyordu. En ufak bir degisiliklik bile söz konusu olamiyordu...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder