Sayfalar

4 Kasım 2011 Cuma

Mimari planlarin ve Restorasyonun onaylanmasi

Eveet, bir hayli yol aldik. Mimar Ahmet Temizel'in elinden cikanevimizin ve arsa icindeki mevcut tarihi yapinin restorasyon cizimlerinin tarihi dokuya uygunlugunun onaylanmasi asamasina gelindi. Kazi raporunun, terk raporunun ve mimari cizimlerin Mugla Anitlar kurulundan onaylanip, insaat izini alinmasi asamasindayiz artik.


Son birkac degisiklik daha yapilan mimari cizimler de bitti. Sabrina cok tesekkür edecegim Mimar Ahmet Temizel, teklif ettigimiz her düsünceyi, anitlar kurulunun sartlarina uygunlugu dogrultusunda cizimlerine yansitti.

Kurulun olmazsa olmaz sartlari var:


Arsadan arsaya, bulundugu konumdan konuma göre degisen insaat büyüklügü sartlari var. Bizim durumumuzda 100 m2 büyüklügü gecmeyen oturum alanina sahip iki katli bir ev yapma hakkimiz var. Arsamiz 1000 m2 üzerinde oldugu icin böyle bir hakka sahibiz, eger arsamiz 1000 m2 nin altinda olsaydi, sadece mevcut tarihi binayi restore edebiliyorduk.

Iki katli insaat hakkimiz olmasina ragmen, biraz ekonomik, birazda ihtiyacin disindaki luxlerden kacindigimiz icin tek katli bir ev istiyoruz.

Pencere ve kapi büyüklükleri örnegin, istediginiz ölcülerde ne pencere, ne de yapi yapabiliyorsunuz.

Gecmis sayfalarda ve ileride de detaylariyla yazacagim bir cok sartlar var...






Sol tarafta bahcenin icine yerlesim, vaziyet plani, arsa icine dagilim. Ortadaki 100 m2 yeni yapilacak insaat, yukaridaki de restore edilecek tarihi yapi, gecis yollari, bahce düzeni ve vs...











Yeni yapilacak 100 m2 tek katli evin mimari cizimi







Restore edilecek tarihi evin giris kati.










Tarihi evin üst kati.

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkür ederim Osman Bey, hersey istediginiz gibi olur insallah... Tanismak dilegiyle...

    Gökhan Özkan

    YanıtlaSil